sadsad x
asdasd
Stokta Yok

Yedikıta Dergisi (Kasım) - S.171

Marka: Yedikıta Dergisi
Yazar: Kollektif
Kitabı İnceleyin
Kargo Hafta içi saat 12:00'a kadar verilen siparişler gün içerisinde, 12:00'dan sonraki siparişler ise 24 saat içerisinde kargoya verilecektir.Kargoya verildikten hemen sonra size siparişinizin durumunu bildiren bir e-posta ulaşacaktır.
27,00 TL
Paylaş:
Kampanya

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Hızlı Mesaj
  • Öneri Kutusu
  • Kemalpaşazade merhum, Yavuz Sultan Selim’in vefatının ardından şöyle demişti:

    Az zaman içre çok iş etmişti,

    Sayesi olmuş idi âlemgîr.

    Şems-i asr idi, asırda şemsin.

    Zılli memdûd olur, zamanı kasîr

    “Az zamanda çok iş yapmıştı. Gölgesi, cihanı tutmuştu. İkindi güneşi gibiydi ki ikindi güneşinin zamanı kısadır ama gölgesi uzun.”

    Eşrefoğulları Beyliği, ömrünün kısalığına rağmen günümüze ulaşan muazzam mirası ile bizlere yukarıdaki veciz tarifi hatırlatıyor. Sınırları küçük olsa da 3 beyle 40 yıl gibi az bir müddet tarih sahnesinde varlık gösterseler de hac yolundaki karınca misali, hedefleri ve himmetleri çok yüceydi. Merkezleri olan Beyşehir’de bir külliye hâlinde inşa ettirdikleri cami, medrese, han ve hamam, beylik ahalisi için sosyal hayatın akışında ana unsurken beyler içinse büyük bir sadaka-i câriye ve vakıf idi.

    Külliyenin en önemli parçası Eşrefoğlu Süleyman Bey Camii, 2012’den beri UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Peki, hemen yanı başındaki medrese, hamam, han..? Bu muhteşem eser sırf 7 asırlık oluşu, göze hitap etmesi ve enfes işçilikleriyle böyle bir listeye girmeye aday(!) gösterilmiş. Hâlbuki Eşrefoğlu Camii; medresesinde ilim tahsil eden talebeler, handa konaklayan yolcular, itikâfa girenler, çile dolduran dervişler ve beş vakit cemaatiyle sadece göze değil, asıl gönüllere hitap etmiş bir eser.

    Kafa değil, gönül gözüyle görebilmek adına istifadeli okumalar dileriz…

    Konu Başlıkları: Eşrefoğlu Camii-Muazzam Miras/Arif Ziya Ardıç-Süleyman Okuyan; “Ziyan Ortada, Bilmem Ne Kazandık…”; Ağacı Hat ve Motifle Buluşturan Sanat: Nahhatlık/Röportaj: Şenol Genç; İbrahim Paşa Sarayı’nın Ayakta Kalma Mücadelesi/Dr. Ahmet Hamdi Bülbül; Mecburî İstikamet: Göç/Tuna Ser; Sultan Birinci Mahmud’un Bed’-i Besmele Merasimi/Hüseyin Göksal; Memlük Tarihi İçin Kıymetli Bir Hazine: Nihâyetü’l-Ereb Fî Fünûni’l-Edeb/Yusuf Yılmaz; Şeyhülislamlık Makamında Halepli Bir Âlim Molla Alâeddin Ali El-Arabî/Soner Demirsoy; Çifte Kavrulmuş Tarih/Ahmet Sarbay…
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.