sadsad x
asdasd
Yeni

YEDİKITA DERGİSİ (Nisan) S.188

Marka: Yedikıta Dergisi
Yazar: Kollektif
Kitabı İnceleyin
Kargo Hafta içi saat 12:00'a kadar verilen siparişler gün içerisinde, 12:00'dan sonraki siparişler ise 24 saat içerisinde kargoya verilecektir.Kargoya verildikten hemen sonra size siparişinizin durumunu bildiren bir e-posta ulaşacaktır.
65,00 TL
Paylaş:
Kampanya

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Hızlı Mesaj
  • Öneri Kutusu
  • Âdemoğlu, babası Hazret-i Âdem’den beri kendisiyle, hayatla yahut düşmanıyla mücadele hâlinde. Nitekim Habil ve Kabil’in kıssası, üçünü de içine alıyor. Kabil’in Habil’i öldürmesinde; Allah’ın emrine itaatsizlik, haksızlık, haset, kin, dünya nimetlerine zafiyet, fesat, tamahkârlık, cimrilik vb. kötü sıfatların hepsi var neredeyse.

    İnsanlık tarihinin savaşlarla yoğrulup şekillendiği bir gerçek. Hâliyle bin yıllar içerisinde, ne kadar uyulup ne kadar uyulmadığı bahs-i âhar olsa da harplerin de kendine göre bir usulü, üslubu, kaidesi olmuş elbet. Bu ahvali, İslâm’dan önce ve İslâm’dan sonra diye ikiye ayıralım isterseniz.

    İslâmiyet’in zuhurundan sonra Medine-i Münevvere merkezli İslâm devleti, tarih sahnesine çıkmıştı. İlahî emri insanlara tebliğ eden Sevgili Peygamberimiz sallallahü aleyhi ve sellem ve ashabı, bu uğurda nice sıkıntılara maruz kaldılar. Her şeye rağmen, Müslümanlara hayat hakkı tanımak istemeyen müşriklere karşı kılıçla mücadele, ancak ilgili âyet-i kerîmelerin nazil olmasından sonradır.

    Resûlüllah aleyhissalatü vesselâm efendimiz, bundan böyle ashabının askerî tertibatını da üstlenerek onları onluk ve yüzlük gruplar hâlinde taksim etmiş, savaş teknikleri konusunda eğitmişti. O, meşru bir sebebe bağlı olmayan, keyfî hiçbir savaşa razı olmamıştı. Ordusunun başında bizzat bulunsun yahut bulunmasın, belirlediği temel kaidelere uyulmasını ister, bilhassa çocukların, kadınların ve yaşlıların öldürülmesine katiyen müsaade etmezdi. Binaların harap edilmemesi, ekili dikili alanlara zarar verilmemesi, ağaçların kesilmemesi de bu cümledendi.

    Bu ayki kapak dosyamız, İslâm devletinin ilk sınır ötesi harekâtı mesabesindeki Mûte Harbi’ne dair. Diğer taraftan, Romalılarla ilk karşılaşma olan bu seferi, öncesiyle ve sonrasıyla anlatmaya gayret ettik. Sebeplerini, sonuçlarını ve önemini dile getirdik. Aynı zamanda sizleri, bu harbin üç büyük kumandanının, üç büyük şehidinin huzurlarına da götürdük. İstifadeler diler, Ramazan-ı Şerif Bayramı’nızı tebrik ederiz.

     

    Konu Başlıkları: Romalılarla İlk Mücadele Mûte Harbi/Arif Ziya Ardıç; Savaşın Kalbinde Sahabenin Yolunda/Tunahan Kanıcı; Müslüman Bir Çin İmparatoru mu?; İnsanlığın Kadim Yiyeceği: Hurma/Veysel Sekmen; Bâb-ı Seraskerî’den İstanbul Üniversitesi’ne/Yasin Odabaşı; 1 Nolu Üsküdar-Kısıklı Tramvayında/Tunahan Kanıcı; Bayram Neşesi Bir Başka!/Tuna Ser; Sebüktegin’den Sultan Gazneli Mahmud’a Baba Nasihatı/Doç. Dr. Bayram Arif Köse; Arpacılar Camii/Salih Çavdır; En Kalabalık Müslüman Ülkesi Endonezya/Ahmet Hilmi Yaşar; Hattat Yesârîzâde Mustafa İzzet’in İstanbul Kitabeleri Kitaplaştırıldı/Röportaj: Osman Doğan; Tarih Yazan Sivrisinekler/Ahmet Sarbay…
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.