sadsad x
asdasd

Yedikıta Dergisi (Aralık) S.184

Marka: Yedikıta Dergisi
Yazar: Kollektif
Kitabı İnceleyin
Kargo Hafta içi saat 12:00'a kadar verilen siparişler gün içerisinde, 12:00'dan sonraki siparişler ise 24 saat içerisinde kargoya verilecektir.Kargoya verildikten hemen sonra size siparişinizin durumunu bildiren bir e-posta ulaşacaktır.
54,00 TL
Paylaş:
Kampanya

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Hızlı Mesaj
  • Öneri Kutusu
  • Farsça bir şiir kitabını, Arapça bir biyografi eserini Türkçeye tercüme edecek kadar bu dillere hâkim, şairliğiyle meşhur, iki ciltlik tarih kitabının ve diğer bazı küçük eserlerin yazarı, Nakşî tarikinin yolcusu bir şahıs tahayyül ediniz. Sultan Birinci Ahmed devrini anlattığı tarih kitabının girişinde, Osmanlı padişahları için şöyle der bu zat:

    Bilâd-ı küfrü fethedip tamâmet

    Gaza etti bular bî-hadd ü gayet

    Resûlün sünnetin edip ikâmet

    Bulardır ehl-i sünnet hem cemâat

    Muhassal şer‘ u dîn bunlarla kâim

    Oluptur, ola yâ Rabb böyle dâim

    Bahsini ettiğimiz ve şiirinden misal verdiğimiz kişi; Mustafa Safi Efendi, bir imam. Ama sıradan bir imam değil; imâm-ı sultânî yani padişahın imamı. Bu makama da sağlam imanı, sahih itikadı, derin ilmî bilgisi, edebiyata ve makam ilmine vukufiyeti ve sesinin güzelliği göz önünde bulundurularak getirilmiş.

    İmâm-ı sultânîler yahut imâm-ı hakanîler, sultanların daha şehzadeliklerinden itibaren en yakınlarında olan kimselerdendi. Şehzadelerin derse başlamalarında, sünnet ve düğün merasimlerinde, saltanat yıllarında ve nihayet teneşir tahtasında, musalla taşına yatırıldıklarında hep yanındaydılar.

    Böylesine mühim vazifeler görmüş imâm-ı sultânîlerin aldıkları eğitim, seçilmeleri, teşrifattaki yerleri, sultanlara vekâletleri ve daha pek çok detay, bu ayki dosyamızda sizleri bekliyor. İstifadeler dileriz.

     

    Konu Başlıkları:  Sultanların Mihraptaki Vekilleri İmâm-I Sultânîler/Kayıhan Çağlar; Vezüv’ün Zirvesinde; Beyaz Boğanın Yenildiği Gün Ben de Yenildim/Ahmet Namık Kılıç; İki Dünyanız da Mamur Olsun İster misiniz?/Arif Ziya Ardıç; Güney Kutbu’na Varış İçin Yarış/Tuna Ser; Ferve Bin Amr/Ahmet Sarbay; Osmanlı İstanbul’unda Serserilerle Mücadele/Yasin Odabaşı; Newton’un Kafasına Balkabağı Düşseydi.../Ahmet Namık Kılıç; Bir Damga Bin Mana/Ahmet Temiz; New Amsterdam Nasıl New York Oldu?/Tuna Ser; Cengiz Han’ın Otrar Seferi/Kayıhan Çağlar; Evlıya Çelebi Mutfaktan Bildiriyor/Ahmet Sarbay…
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.