sadsad x
asdasd

1734-1735 Osmanlı-İran Savaşı Mühimme Defteri

Marka: Çamlıca Basım Yayın
Yazar: Kemal Erkan
Kitabı İnceleyin
Kargo Hafta içi saat 12:00'a kadar verilen siparişler gün içerisinde, 12:00'dan sonraki siparişler ise 24 saat içerisinde kargoya verilecektir.Kargoya verildikten hemen sonra size siparişinizin durumunu bildiren bir e-posta ulaşacaktır.
227,00 TL
158,90 TL
%30
Paylaş:
Kampanya

{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

  • Ürün Özellikleri
  • Ödeme Seçenekleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Hızlı Mesaj
  • Öneri Kutusu
  • 1734-1735 OSMANLI-İRAN SAVAŞI, MÜHİMME DEFTERİ

    (RAMAZAN 1146 – ZİLHİCCE 1147)

    Osmanlı Devleti’nin karar mercii olan Dîvân-ı Hümâyûn’da verilen hükümlerin kaydedildiği mühimme defterleri, merkez ve taşra teşkilatına dair çok önemli bilgiler ihtiva eder. Bir sefere çıkılırken, o mevki ile alakalı defterlerin beraber götürüldüğü, sefer zamanı da meselelerin görüşülüp karara bağlandığı ve bunların kayıtlarının tutulduğu göz önünde bulundurulursa, işin ehemmiyeti biraz daha iyi anlaşılır.

    Osmanlı tarihinin ana kaynaklarından biri olan bu defterlerin araştırmacıların hizmetine sunulması için çalışmalar yapılmaktadır. Araştırmacılar bu sayede, ilgilendikleri dönemin defterlerine kolaylıkla ulaşabilmekte ve bunlardan rahat bir şekilde istifade etmektedirler.

    İşte, tamamına yakını Osmanlı Arşivi’nde bulunan diğerlerinin aksine, Köprülü Kütüphanesi kitapları arasında yer alan 1734-1735 tarihli bu “sefer mühimmesi” de mezkur hizmeti en iyi verebilmek üzere ve istifadesi en kolay olacak şekilde incelenmeye çalışıldı.

    Konuyla ilgili çalışmalarda bu defterden kaynak olarak istifade edilememiş olması, eserin değerini bir kat daha artırmaktadır. Diğer taraftan bu kaynak eserin, Osmanlı’nın mükemmel sefer organizasyonuna dair birçok tafsilat ihtiva ettiğini de belirtmek icap eder.

    Çamlıca Basım Yayın tarafından ehemmiyetine binaen gayet gösterişli bir cild ve kaliteli kâğıda basılan kitap, Osmanlı tarihi üzerine araştırmalarda bulunan akademisyenler, araştırmacılar ve tarihini merak edenlerin kütüphanelerinde bulundurmaları gereken kaynak bir eserdir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.